Am devenit fan Diminutive Sneakers, un brand care manufacturează teniși cool pentru copii, în regim hand made, și mă întreb când oare vor scoate modele pentru adulți. Nu știu alții cum sunt, dar de-a lungul timpului am observat că încălțămintea îți poate imprima diverse atitudini. Mă simt diferit atunci când port diverse perechi de încălțăminte. Cel mai mult mă interesează să fiu liberă și lejeră în corpul meu, așadar nu o să mă vedeți vreodată purtând tocuri sau încălțări care m-ar forța să mă mișc într-un fel anume. Mă simt comod în balerini, teniși (în special cei de skate, care au o aderență foarte bună, de care am nevoie în jungla urbană București) și mai ales în…picioarele goale, pe care prefer să le păstrez pentru medii extraurbane. Am fost și voi rămâne fan teniși, indiferent cât de multe persoane din jur mă tot bat la cap să renunț la ”paradigma asta”, că ”doar am 36 de ani”.

Desigur, doresc să aibă și copilul meu libertate de mișcare, lejeritate și confort. Până acum, nu i-am chinuit vreodată trupușorul sau picioarele cu haine și încălțări inconfortabile, achiziționate doar pentru că arată bine. Distanța dintre aspectul estetic al multor obiecte vestimentare pentru copii și gradul de confort pe care îl au se dovedește adeseori una foarte mare. Pe termen lung, nu îmi doresc să îi induc fetiței mele ideea că femeile trebuie să fie delicate, trebuie să se machieze pentru a arăta bine, să meargă pe tocuri și să se îmbrace într-un anume mod pentru a fi considerate ”feminine”. No way!

Toată garderoba de vară a fetiței noastre a fost alcătuită din următoarele piese glorioase:

•5 perechi de șalvari – purtați și hiperpurtați – piesa de rezistență a verii!
•3 rochite extrem de lejere și subtiri și 3 perechi de pantaloni scurți – purtate destul de rar;
•2 bluze subțiri din lână merinos de la hiphip.ro, folosite din plin;
•2 bluze din bumbac cu maneca lunga;
•7 tricouri – alte piese ultrafolosite;
•12 chiloței – tot piese de rezistență;
•o jachetă de ploaie;
•o pereche de cizmulițe de ploaie;
•o pereche de săndăluțe Tikki;
•o pereche de papuci Crocks – de bază în șederile la mare.

Am uitat să precizez că „designul” aceastei garderobe a fost gândit în primul rând pentru călătorii. Fiind adepții călătoriilor cu copii, în vara aceasta mai mult am umblat decât am stat pe loc. Am făcut un road trip până în Greciaam bătut România în lung și în lat timp de 35 de zile la rând, cu tot cu copil, am dat o fugă până în Bulgaria și până la 2 Mai.

La un moment dat, în lista de mai sus au aterizat 2 perechi minunate de teniși din piele, de la Diminutive Sneakers, pe care Noria încă insistă să îi poarte, în ciuda vremii care devine din ce în ce mai rece. Am avut 2 perechi: unii albaștri din piele întoarsă și unii roz din piele fină. I-am primit acasă, frumos ambalați și cu un mesaj personalizat pentru Noria!

Parcă văd ce muncă de convingere va trebui să ducem ca să o determinăm să treacă la încălțămintea de toamnă. Ok, a venit toamna și poate nu vă stă gândul la teniși. În schimb, luați-i în calcul Diminutive Sneakers pentru la primăvară și citiți mai jos de ce ne-au plăcut nouă:

• Când vine vorba despre încălțăminte pentru copii, este mai greu să găsești în România teniși care să fie funky, cool, confortabili și rezistenți. Diminutive Sneakers bifează cu succes toate aceste calități.
• Sunt făcuți din materiale naturale de calitate, care permit piciorului să respire.
• Sunt niște teniși pentru copii care merg asortați la multe ținute, fiind versatili.
• Se poate spune că sunt teniși cu atitudine, care imprimă îndrăzneală copiilor. Imediat cum a încălțat perechea roz pe afară, Noria a început să alerge dintr-o dată de colo colo, cu mare entuziasm.
• Au talpă flexibilă și o bună aderență la sol.
•Este o afacere hand made! Materialele de lucru sunt aduse din diverse țări (pielea din Italia, țesăturile din Spania, cauciucul crud din Malaezia și Sri Lanka), dar producția  are loc în România. Astfel, este un brand local pe care îl puteți susține, în loc să dați iama în lanțurile H & M sau Zara. 
•Pielea este de origine italia, tesaturile vin din Spania si cauciucul crud din Asia – Malaezia si Sri Lanka, urmand sa fie prelucrat la noi. Au mărimi între 19-30.

Diminutive Sneakers reprezintă o afacere tânără, care a apărut pe piață de aproximativ un an. Florentina Ciocan, cea care deține afacerea, ne-a povestit:

”Iubesc produsele handmade, mi se pare fascinant ce lucruri frumoase putem concepe noi, oamenii, cu două mâini și o doză de creativitate. Tot timpul m-am gândit la munca din spatele unui obiect realizat manual, la atenția depusă și mai ales la unicitatea acelui lucru. Parcă îți transmite ceva, poate un pic din energia persoanei sau persoanelor care au contribuit la formarea lui.

Știam că pe piața din România nu sunt multe opțiuni când vine vorba de încălțăminte, majoritatea fiind brand-uri din afară. Atât timp cât există posibilitatea producției locale, este păcat sa nu profităm de ea. A fost o provocare pentru mine să fac încălțăminte pentru copii.

Estetic este relativ simplu, copiii emană atâta energie pozitiva, îți inspiră culoare și inocență, așa că poți rezona și crea, mai ales că în fiecare din noi stă ascuns un copil, nu-i așa? Însă mai este și partea tehnică, unde trebuie să ții cont de nevoile unui picior în creștere și de elementele necesare alcătuirii unui articol destinat copiilor.

De asemenea, sunt deschisă la recomandările și dorințele mămicilor, care sunt de un real ajutor în perfecționarea modelelor existente și în crearea unora noi.”

Tips and tricks

• Curățarea și întreținerea tenișilor din piele: elementele de cauciuc se pot șterge cu șervețele umede, cârpă umedă sau se poate folosi chiar și o perie moale. Pielea trebuie ștearsă cu o cârpă umedă sau cu soluții speciale de curățare, eliminând șiretul inainte.

• Recomandarea noastră merge către tenișii cu arici, pentru că s-au dovedit mult mai ușor și mai rapid de încălțat decât cei cu șiret. Dintre cele două perechi folosite, cei cu arici au fost preferații Noriei.

Articolul original il gasiti aici!