Si lucrurile au povesti, nu numai oamenii, doar ca… nu le pot spune. Astfel, ramane in grija noastra sa le facem cunoscute. Aflati de la noi ca undeva in sudul Romaniei, intr-un orasel de provincie, nenumarate maini, mereu constiente de urmatoarea miscare, creeaza. Isi lasa fiecare amprenta in timp ce produsul prinde forma…si suflet. Se investeste timp, atentie si grija. Este o munca detaliata in spatele fiecarui produs, un lant de operatiuni diverse ce isi gaseste logica doar prin lucrul in echipa. Curiosi? Haideti sa urmarim pas cu pas cum prinde viata o pereche de tenisi Diminutive.

Pielea este asezata pe stanta, marcandu-se locurile in care vor fi decupate fetele tenisilor.

1   2

Odata inlaturate, acestea sunt marcate si apoi cusute. Spuma se adauga pentru un plus de confort si pentru pastrarea unui aspect cat mai uniform. Benzilor de prindere li se adauga ariciul, se cos si se inlatura excesul cu o foarfeca.

3   64   5

Mai departe, pregatim captuseala de bumbac din interior, care ulterior se coase de cea din piele, dupa atasarea intariturilor.

7

Adaugam si aici spuma si coasem! :)

8   9

Urmeaza cele doua gauri prin care vor trece benzile cu arici.

10

Si daca tot vorbeam de ele, ar fi cazul sa le si punem, nu?

11

Mai punem un pic masina de cusut in miscare! Incep sa prinda forma.

13

1415

Aplicam o banda pentru a trasa conturul galosarii si al bombeului, slefuim pielea pentru o aderenta mai buna a cauciucului si nu ne zgarcim cu adezivul.

16 17

Tenisii vor intra intr-un tunel de caldura si noi ii asteptam la iesire.

19

Le aplicam bombeul si prima galosare, apoi atasam talpa si galosarea finala. Nu aveti cum sa simtiti, dar cauciucul miroase a bomboane: ne-am jucat noi un pic cand l-am preparat, de-aia!

20

21 22 23 24

Ne asiguram ca marginile sunt lipite corect…

25

… si in sfarsit ii lasam in pace in cuptor, unde cauciucul este vulcanizat la 120 grade. Prin acest procedeu, cauciucul isi imbunatateste proprietatile: i se mareste elasticitatea si abosoarbe socul, iar talpa ramane fixata foarte bine de tenisi, devenind rezistenta la frecare, agenti chimici si apa.

26

Ultima etapa este introducerea branturilor din spuma, care sustin piciorul intr-o pozitie confortabila si favorizeaza un mers corect.

20161008_105628

Dupa toate aceste etape, tenisii nostri sunt gata pentru primii pasi. Si nu, nu vor fi orice pasi, ci unii comozi, siguri, pregatiti sa infrunte toate “provocarile” din parc :)

Multumim ca ati avut rabdare sa parcurgeti aceasta calatorie cu noi si speram ca tenisii Diminutive sa-i incarce pe micutii lor purtatori cu cate un pic din energia pozitiva a fiecarei persoane care a contribuit la realizarea acestora! Pentru ca la noi se lucreaza cu drag, cu gandul la ei!